Registracija domen .SI

Naša celovita ponudba spletnih rešitev zajema tudi možnost registracije domen s končnico .si (podjetje Utrdba d.o.o. je registrar za domene .si).

  • domeno pod .si lahko registrirajo tako organizacije kot fizične osebe v Sloveniji ali tujini
  • število registriranih domen ni omejeno
  • domeno .si lahko registrirate za obdobje od enega do pet let
  • dovoljena je uporaba številk in IDN znakov (š, č, ž…)

Pred nakupom domene vam priporočamo, da si preberete Splošne pogoje za registracijo domen pod vrhnjo domeno .si, ki natančno opredeljujejo zahteve, pravice in dolžnosti nosilcev domen .si.
Zelo pomembno je, da so podatki o nosilcu domene pod točni, pravilni in ažurni ter da je elektronski naslov nosilca delujoč ter z njim upravlja nosilec sam. Če nosilec torej ne upravlja z e-naslovom, ki je naveden, se lahko prenos domene na drugega registrarja ali celo na drugega nosilca zgodi brez njegove vednosti. Netočni podatki nosilca imajo v skladu s Splošnimi pogoji za posledico lahko tudi izbris domene, saj gre za očitno kršitev Splošnih pogojev. V skladu s Splošnimi pogoji je nosilec domene odgovoren, da domena ni v nasprotju z zakoni, javnim redom in moralo. V primeru morebitnih kršitev pristojni organi na Register posredujejo zahtevo po posredovanju podatkov o nosilcu sporne domene ali lastništvo sami preverijo preko WhoIs vmesnika. Če je kot nosilec naveden registrar, gostitelj spletne strani ali nekdo tretji, se mora zavedati, da s tem prevzame tudi to odgovornost nosilca.

Če imate domeno že registrirano pri drugem ponudniku jo lahko brezplačno prenesete k nam, po konkurenčnih cenah pa vam registriramo tudi domene s končnicami .eu, .com, .net, .org

Za dodatne informacije in naročila domen vas vabimo, da obiščete spletno stran Spletni-streznik.com, kjer smo za vas pripravili pestro ponudbo gostovanja spletnih strani in zelo ugodne cene za registracijo komercialnih domen (npr.: .com ali .net) ter domen nacionalnega značaja (npr.: .si ali .eu).